Service H/Y

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ Η/Υ- ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ Η/Υ- ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΩΝ- ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ- ΦΟΡΜΑΤ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS- ΣΥΝΔΕΣΗ-ΙΝΤΕΡΝΕΤ-ΑDSL- ANTIVIRUS-FIREWALL- BACKUP ΣΚΛΗΡΩΝ ΔΙΣΚΩΝ

UP-GRADE CALCULATOARE-REPARATII-INSTALARE ACCESORII-INSTALARI PROGRAME-FORMATARI-RECUPERARI DE DATE-AJUTOR DE CONECTIUNI INTERNET-ANTIVIRUS-FIREWALL-COPII DE SIGURANTA HDD

marți, 15 septembrie 2009

WWW

Intai de toate haideti sa vedem ce inseamna WWW.Deci www este prescurtarea frazei WORLD WIDE WEB.

Termenul World Wide Web abreviat WWW; numit scurt şi web(retea) este un sistem de documente şi informaţii de tip hipertext(Hipertextul este un concept inventat deTed Nelson în 1965 Acesta îl defineşte ca: „material scris sau grafic interconectat într-o manieră complexă, care în mod convenţional nu poate fi reprezentat pe hârtie”. Principala aplicaţie actuală a hipertextului este WWW alături de noţiunile asociate HTTP şi HTM)legate ele între ele care pot fi accesate prin reţeaua mondială de internet. Documentele, care rezidează în diferite locaţii pe diverse calculatoare-server, pot fi regăsite cu ajutorul unuiURI(URI este prescurtarea termenului englez Uniform Resource Identifier, un identificator alfanumeric univoc şi unic pe lume al unei resurse din internet, cum ar fi un document sau un sit-web). Deseori URI-ul unei resurse este identic cu URL-ul ei,URL fiind prescurtarea de la Uniform Resource Locator, o formă timpurie a identificatorului. univoc. Hipertextul este prelucrat cu un ajutorul unui program de navigare în web numit BROWSER care descarcă paginile webde pe un server web şi le afişează pe un terminal.

WWW este numai unul dintre multele servicii şi aplicaţii informatice disponibile în Internet. Alte servicii sunt de exemplu: afişarea de informaţii mai mult sau mai puţin statice cu formă de text, imagini şi sunete (aşa-numitele pagini web), poşta electronică e-mail, transferul de fisierede date şi informaţii,chat, aplicaţii video şi video on demand, servicii telefonie şi telefonie cu imagine prin Internet de tip VoIP, posturi de radio şi televiziune prin Internet, E-COMERCE, sondări de opinie, răspândirea ştirilor prin metode RSS, toate genurile de grafică şi muzică, lucru pe un calculator de la distanţă prin Internet, grupuri de discuţii pe diverse teme, sisteme de jocuri interactive ş.a. Totuşi, WWW este cel mai important şi mai răspândit serviciu.

Cateva sfaturi utile pentru cei care vor sa-si faca o pagina web sau un site.

In primul rand stim cu totii ca aspectul conteaza la orice lucru.Omul judeca dupa aspect.

1/Un site ,ca sa fie vizitat trebuie in primul rand sa atraga ochiul cu ceva.O expresie,imagine,video etc.

2/Al doilea,trebuie ca pagina sa se incarce cat mai repede pentru ca cel care a dat click pe ea sa nu se plictiseasca asteptand sa se deschida.

3/Sa aiba un meniu de navigatie cat mai simplu posibil.

4/Culorile folosite trebuie sa fie vii,nu neaparat negru sau rosu.Pot fi si combinatii de culori.

Cel mai important rol in incarcarea rapida a unei pagini,il joaca fotografiile si fisierele video.De exemplu.Facem niste fotografii cu un aparat digital la rezolutie maxima si vrem sa le incarcam pe sit-ul nostru.O astfel de fotografie are o marime de 1 pana la 5 mb,deci la 10 fotografii s-ar strange in medie de la 20 la 50 de mb .O astfel de marime creaza probleme serioase la incarcarea paginii.Mai ales daca avem o conexiune slaba la internet sub 2mb/s ar insemna cca 15-25 de secunde de asteptat numai pentru ca fotografiile sa se incarce,ceea ce este destul de mult.Ce este de facut.Sunt programe foto care transforma formatul fotografiiei in alt format.Adica fotografiia ramane aceiasi dar cu mult mai putina ,,greutate,,sai spun asa.De ex.Formatul standard al fotografiilor facute cu un aparat digital(majoritatea)este JPG.Daca transformam JPG IN PNG marimea fotografiei ca si spatiu ocupat poate scadea pana la 10 ori mai putin.Deci ex:2500kb:10=250kb x 10 fotografii fac cat originalul uneia singure.La fel este si cu video.Cel mai simplu mod de afisare video ar fi sa-l impartim in filmulete mici cu ajutorul unui program de prelucrare video,apoi sa urcam aceste filmulete pe youtube,trlulilu,etc...si de acolo copiem codul embed al fisierului video si sa-l afisam intr-o postare sau un gadget pe pagina noastra personala.Sper ca v-am fost de folos.Depre programe de creere a paginilor web o sa scriu maine seara.

2 comentarii:

mmary spunea...

Bine te-am gasit si aici Florin...
mi-a placut mult articolul tau,cuprinde multe informatii..cu seriozitate spun ca voi studia atent acest blog...

O zi minunata !

compadvice spunea...

Bine ai venit Mary!:)Daca ai nevoie de ceva,sau te intereseaza ceva anume ,da-mi de stire!Poate intereseaza si pe altii!O zi frumoasa!